Barnaba, zemërdhënësi

L

Barnaba vinte nga ishulli i Qipros, në Detin Mesdhe. Familja e tij i përkiste fisit të Levit, që ishin priftërinjtë e popullit jude. Barnaba ishte ndjekës i Zotit Jezus Krisht. Emri i tij në fëmijëri ishte Iose, por drejtuesit e kishës i dhanë emrin Barnaba, që do të thotë biri i ngushëllimit, për shkak të qëndrimit që kishte dhe mënyrës si i trajtonte besimtarët e Zotit.

Category:

Lexo librin online

>