Elia, njeriu i mrekullive të Perëndisë

L

Elia ishte një njeri i mirë, një burrë që e donte Zotin Perëndi. Perëndia e përdori atë për t’i folur popullit të Izraelit. Një ditë, Perëndia i tha Elias të shkonte te mbreti Ashab e ta paralajmëronte: “Toka do të ketë thatësirë; nuk do të bjerë shi e as do të ketë vesë për disa vite me radhë.”Ashabi u xhindos nga ky lajm i keq. Perëndia i tha Elias: “Shko në lindje përtej lumit Jordan dhe fshihu pranë përroit Kerith.”

Kategori:

Lexo librin online

>