Ezekia, zgjedhjet e mbretit

L

Ezekia mori fronin si mbret i Judës në moshën 25-vjeçare. Ai i besonte Zotit dhe donte ta kënaqte Atë. Ai bëri atë që ishte e drejtë në sytë e Zotit, sipas asaj që kishte bërë paraardhësi i tij, Davidi, duke mos ndjekur shembullin e atit të tij të lig, Ashazit. Tempulli ishte lënë pas dore dhe adhurimi i Perëndisë ishte braktisur në të gjithë vendin. Ezekia donte ta ndryshonte këtë situatë. Hapi i parë që bëri ishte të hapte portat e tempullit dhe ta restauronte atë.

Category:

Lexo librin online

>