Sipas Shkrimit, përse duhet që çdo i krishterë t’i bashkohet një kishe?

Nëntor 2022


Çdo i krishterë duhet t’i bashkohet një kishe, sepse Shkrimi e kërkon këtë gjë. Kuptohet, nuk ka urdhërim të drejtpërdrejtë në Shkrim që thotë: “Çdo i krishterë duket t’i bashkohet një kishe lokale,” por janë dy faktorë në Shkrim që tregojnë se çdo i krishterë duhet të jetë anëtar i një kishe lokale.

  1. Jezusi e themeloi kishën për të qenë një institucion publik tokësor, që do të dallonte, do të afirmonte dhe do të mbikëqyrte ata që shpallnin se besonin në të (Mateu 16:18-19, 18:15-20). Jezusi e caktoi kishën që të deklaronte publikisht ata që i përkisnin atij, në mënyrë që t’i jepte botës një pamje të lajmit të mirë për veten (Gjoni 17:21, 23; shih gjithashtu Efesianëve 3:10). Jezusi dëshiron që bota të dijë kush i përket atij dhe kush jo. Dhe si mund ta dijë bota se kush i përket atij dhe kush jo? Ata duhet të shohin cilët njerëz e identifikojnë publikisht veten me njerëzit e tij në institutin e dukshëm, publik që ai caktoi pikërisht për këtë qëllim. Bota duhet të shohë anëtarët e kishës së Krishtit. Dhe nëse disa njerëz pretendojnë të jenë pjesë e kishës universale, edhe pse nuk i përkasin asnjë kishe lokale, ata refuzojnë planin e Jezusit për ta dhe kishën e tij. Jezusi ka qëllim që njerëzit e tij të shënohen si një grup i dukshëm publik, që do të thotë, të mblidhen në kisha lokale. 
  2. Shkrimi i urdhëron vazhdimisht të krishterët t’u nënshtrohen drejtuesve të tyre (Hebrenjve 13:17; 1 e Thesalonikasve 5:12-13). E vetmja mënyrë për ta bërë këtë është duke u përkushtuar publikisht për të qenë anëtarë të tufës së tyre, duke thënë më pas: “Përkushtohem të dëgjoj mësimin tuaj, të ndjek drejtimin tuaj dhe t’i nënshtrohem udhëheqësisë tuaj.” Nuk ka mënyrë për t’iu bindur urdhërimeve të Shkrimit, për t’iu nënshtruar drejtuesve, nëse nuk u nënshtrohesh atyre duke iu bashkuar një kishe lokale. 

Përktheu: Sara Gjana | Redaktoi: Linea Simeon

Botuar me leje nga  9Marks:  :  https://www.9marks.org/answer/why-should-every-christian-join-church/  

Shënim: Ju mund ta shpërndani këtë material, pa ndryshuar aspak përmbajtjen. Sigurohuni të citoni “botuar me leje nga dritez.al” dhe vendosni hallkën (linkun) e këtij artikulli nga faqja jonë në internet.

©️ dritez.al 2022


Etiketa9 Marks

Postime të ngjashme

Cilët janë disa mesazhe që njerëzit, në mënyrë të rreme, deklarojnë se janë ungjilli?
Çfarë është një plak kishe?
Askush nuk merr kishën që do
>