lmgm dritez 4

Dhjetor 2021                                                                       


Perëndia i Madhërishëm i Marisë

Maria sheh qartë diçka tepër të jashtëzakonshme rreth Perëndisë: Ai po
bëhet gati të ndryshojë drejtimin e gjithë historisë njerëzore; tri dekadat më të
rëndësishme në të gjitha kohërat janë gati për të filluar.

Ku është Perëndia? Ai po punon me dy gra të panjohura dhe të përulura,
njëra plakë dhe shterpë (Elizabeta), dhe tjetra e re dhe virgjëreshë (Maria).
Maria preket aq shumë prej këtij vizioni të Perëndisë, prej Atij që i do të
përulurit, saqë shpërthen në këngë, një këngë e cila njihet me emrin
“Manjifikati”.

Maria dhe Elizabeta janë heroina të mrekullueshme në tregimin e Lukës.
Atij i pëlqen besimi i këtyre grave. Çfarë i bën më tepër përshtypje dhe që
dëshiron t’ia ngulitë në mendje Teofilit, këtij lexuesi fisnik, duket se është
përulësia e gëzueshme e Elizabetës dhe Marisë, ndërsa ato i nënshtrohen
Perëndisë së tyre madhështor.

Elizabeta thotë (Luka 1:43): “Dhe nga po më ndodh kjo, që nëna e Zotit tim të vijë tek unë?” Dhe Maria thotë (Luka 1:48): “Ai e shikoi me pëlqim përulësinë e shërbëtores së tij.”

Të vetmit njerëz, shpirti i të cilëve mund ta madhërojë me të vërtetë
Perëndinë, janë njerëzit si Elizabeta dhe Maria, njerëz të cilët e pranojnë
gjendjen e tyre të përulur dhe mahniten që Perëndia i madhërishëm i përfill.


John Piper (@JohnPiper) është themeluesi dhe mësuesi i desiringGod.org si dhe president i Kolegjit dhe Seminarit Betlehem. Ai ka shërbyer për 33 vjet si pastor i Kishës Baptiste Betlehem, në Miniapolis, Minesota. Ai është autor i më shumë se 50 librave ku përfshihen Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist dhe libri i tij më i ri Providence.

Shënim: Ju mund ta shpërndani këtë material, pa ndryshuar aspak përmbajtjen. Sigurohuni të citoni “botuar me leje nga dritez.al” dhe vendosni hallkën (linkun) e këtij artikulli nga faqja jonë në internet.

©️ dritez.al 2021


Postime të ngjashme

Për çfarë duhet të lutemi?
Krishtlindja është misteri më i madh
>