spurgeon dev 17 shtator am
September 2023

“Ma sillni!”

Marku 9:19

I dëshpëruar e i zhgënjyer, ati i mjerë ua ktheu krahët dishepujve dhe iu drejtua Mësuesit të tyre. I biri ishte në pikën e fundit, dhe asnjë mjekim nuk i kishte bërë derman, por fëmija i mjerë shpëtoi sa hap e mbyll sytë nga i ligu, sapo i ati iu bind me besim fjalëve të Zotit Jezus: “Ma sillni këtu!”.

Fëmijët janë një dhuratë e vyer nga Perëndia, por ama shkaktojnë telashe të panumërta. Ata mund të jenë një gëzim ose hidhërim i madh për prindërit e tyre; ata mund të jenë të mbushur me Frymën e Perëndisë ose të kapluar nga fryma e së keqes. Sidoqoftë, në Fjalën e Perëndisë gjejmë një recetë për shërimin e të gjitha të sëmundjeve të tyre: “Ma sillni këtu!”.

Ne duhet të bëjmë lutje përgjëruese për ta teksa janë ende foshnja! Mëkati është i pranishëm; le të fillojmë, pra, ta sulmojmë me lutjet tona! Thirrjet tona drejtuar Perëndisë për pasardhësit tanë duhet t’u paraprijnë të qarave që shënojnë hyrjen e tyre në një botë mëkati. Në ditët e rinisë së tyre do të dallojmë prova trishtuese të asaj fryme shurdhe dhe memece, e cila as nuk lutet dhe as nuk e dëgjon zërin e Perëndisë në shpirt, por megjithëkëtë, Jezusi na urdhëron: “Ma sillni këtu!”. Ne nuk duhet të pushojmë kurrë së luturi për ta, derisa të japin shpirt. Nuk ka asnjë rast të pashpresë për Jezusin e gjallë. 

Ndonjëherë, Zoti i lë njerëzit e Vet të përfundojnë me shpatulla pas murit, me qëllim që të mësojnë se sa i domosdoshëm është Ai për ta. Fëmijët jobesimtarë, duke na dëshmuar pafuqinë tonë përballë shthurjes së zemrave të tyre, na shtyjnë që të shkojmë tek i fuqishmi për të fituar forca të reja, dhe ky është një bekim i madh për ne. Cilado qoftë nevoja jonë këtë mëngjes, qoftë ajo si një rrymë e fortë, e cila na çon drejt oqeanit të dashurisë hyjnore! Jezusi e largon sa hap e mbyll sytë trishtimin tonë; Ai gjen kënaqësi kur na ngushëllon. Le të rendim drejt Tij teksa Ai pret të na takojë!


Devocione “Mëngjes dhe mbrëmje” nga C. H. Spurgeon, rishikuar dhe përditësuar nga Alistair Begg.

Përktheu: Elton Tahirllari | Redaktoi: Rudina Boçe

© dritez.al 2023


EtiketaSpurgeon

Autor 

Redaktori

Postime të ngjashme

30 dhjetor, mbrëmje – Besimtar sa për emër apo zotërues i vërtetë i besimit
30 dhjetor, mëngjes – Prite fundin
>